Hoe plant je onze Alliums?

Hoe plant je de Allium Giganteum?

De Allium Giganteum, Allium Globemaster en Allium Mount Everest ook wel bekend als de reuzen-ui, zijn indrukwekkende en prachtige bloemen die hoogtes kan bereiken tot wel 1,50 meter. De Alliums zijn een populaire keuze onder tuiniers vanwege de opvallende verschijning en het feit dat het relatief eenvoudig is om thuis te planten. In deze blogpost leggen we uit hoe je de Alliums kunt planten en verzorgen, zodat je deze mooie bloem zelf in je tuin kunt laten groeien.

Stap 1: Kies de juiste locatie

De Allium houdt van volle zon en heeft goed gedraineerde grond nodig om goed te kunnen groeien. Kies daarom een locatie in je tuin waar de plant veel direct zonlicht krijgt en waar het water gemakkelijk weg kan lopen. Als je grond erg zwaar is, kun je deze verbeteren door compost of zand toe te voegen.

Stap 2: Plant de Allium bollen

De beste tijd om de Allium bollen te planten is in de herfst, van september tot november. Graaf een gat dat twee tot drie keer zo diep is als de grootte van de bol en plaats de bol met de punt omhoog. De afstand tussen de bollen moet ongeveer gelijk zijn aan de breedte van de bol zelf. Bedek de bollen met aarde en druk deze lichtjes aan. Geef de bollen water en wacht tot de lente.

Stap 3: Verzorging van de Allium

De Allium heeft niet veel verzorging nodig, maar het is belangrijk om regelmatig water te geven om de grond vochtig te houden. Geef alleen water als de grond droog aanvoelt, maar vermijd overmatig water geven om rotting van de bollen te voorkomen. In de lente kun je wat meststof toevoegen om de groei te stimuleren.

Stap 4: Geniet van de bloemen

De Allium bloeit meestal in juni en juli. De bloemen zijn groot en bolvormig en kunnen verschillende tinten paars hebben. De bloemen blijven lang bloeien en zijn een opvallende aanvulling op elke tuin. Als de bloemen beginnen te verwelken, kun je ze eenvoudig verwijderen door ze af te knippen.

Het planten en verzorgen van de Allium is een relatief eenvoudig proces dat prachtige resultaten oplevert. Zolang je de juiste locatie kiest, de bollen op de juiste manier plant en ze regelmatig water geeft, zul je in staat zijn om deze prachtige bloemen in je eigen tuin te laten groeien. Veel plezier met planten!